img
februar 2007
ma ti on to fr
1
2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Klatring i Nesoddskogen

04.feb.2007 @ 20:46:08
Det er vel akkurat det samme hva slags føre det er, bare man har tau, sele, jumar, otter og et par karabiner. Som tidligere nevnt er vestsiden på Nesodden bratt nok for grei repitisjonstrening. Og så det været idag. Sol, laber bris, +5. Svoger Willy og jeg var ute i flere timer. Merket at jeg ikke hadde klatreprotesen. Den lå på hytta. Det er forskjell på dem, vet du. Treningsprotesen er mer romslig. Det betyr at armen sklir inni. Klamheten inni protesen betyr futig hud. Ja, det blir gnagsår. Men, de gror fort.
kkkkk
Klatring i Nesoddskogen

Flott at jeg har han Willy. Jeg er ingenting alene alene med tau og klemmer. Det minner meg også på at jeg så altfor sjelden skryter av min fru Märtha. Det er ganske utrolig hvordan hun stiller opp og støtter meg. I over 25 år har hun vært der. På mange måter har hun vært sterkt medvirkende til at jeg er den jeg er.
Tenk hvis hun hadde forsøkt å holde meg tilbake. Nei, hun backer meg, men sier: "La det ikke bli noen livsstil". Og det er det vel ikke? Hva er forresten livsstil? Jeg har i så fall mange livsstiler...

Engler i snøen

01.feb.2007 @ 19:51:46
Cato lager engel

"En fugl trenger to vinger for å kunne fly", Jesse Jackson.

Hva trenger vi mennesker for å fungere? Hverandre! På ekspedisjonen til Everest vil jeg dokumentere mitt praktiske avhengighetsforhold til andre. Det skal måles i minutter, og jeg vil kategorisere det i hverdagslig hjelp og bistand under klatring. En quiz er om det blir < 1%, 1-10% eller > 10%. Jeg har selv en antagelse.

Det kommende utbyggingsprosjektet på Nesodden, som skal bl.a. finansiere nytt kommunehus og kulturhus, er kommunens salg av tomter på Varden. Skråningen mellom Sunnaas sykehus og Varden og ned til Ildjernet er bratt og ulendt. Det er flotte treningsforhold for en som skal klyve til topps på Everest. Sporene i snøen viser at det er kun meg og rådyrene som vanker der. Så når jeg er ferdig med treningen, er det bare å bygge. De forbipasserende tror kanskje jeg er ute å kikker etter de beste tomtene. Kanskje er jeg det?

Camilla skriver i sin blogg at hun vurderer å kutte ut trening til Vasaloppet til fordel for mer klyving. Jeg støtter henne i det. Med tyngde i sekken og passe høy fart i ulendt og bratt terreng, er flott trening for utholdende balansemuskelatur. "Pumpa" får kjørt seg og.

hits